.

.

.

.

Terima Kasih byk2 atas sokongan.

Terima Kasih byk2 atas sokongan.
Awat x beli bundle gitu. Jenuh nk ngadap poslaju. Heeee #TQPoslaju

Monday, September 22, 2014

Petua Darah Tinggi, Diabetes Detox/Weight Loss


Salam.
Kiter percaye ramai yg singgah di posting Kencing Manis Darah tinggi.

Kiter nak share,....................supaye ramai lagi yang akan sihat InsyaAllah..

Cari peluang utk pergi. TAK RUGI.
Niat satu,....kerana ALlah. 

Jangan tunggu sampai potong kaki.....
Bawak mak ayah pegi....jumpe sinsei. Ingat satu je kiter sihat kerana Allah. Sinsei ini sebahagian usaha..

Pegi jangan pegi. 

Kite dah cube semua jenis ubat dr termurah hingga termahal...
Jenama luarnegeri..kebabom,...X menjadi... Dah wujud lama kedai Ubat ni.... 









































BUKAN SAHAJA MAMPU MENURUNKAN BACAAN DARAH TINGGI TETAPI JUGA DIABETES HASIL DR PERIA KATAK YG PAHIT KELAT tapiiii sedappp dibuat ulam ulaman,,,,

JUS INI JUGA SESUAI UTK DETOKSIFIKASI /WEIGHT LOSS

Jangan ingat ini JUS KAMPONG ek,....Ingredientsnya samer dgn Jus2 detoks Omputih,...googlee jgn x google..

Juga sesuai sebagai Jus Detox,..cumer tambahkan Lemon, Halia...kompem kempisss,..perot. 
Kenape perlu detoks,....dah lamer kite hidup kan..dah berpuloh2 tahun... Setahun sekali baru detoks iaitu Puasa Ramadhan, Isnin Khamis,..qada puase...
Jus ini sesuai utk detoks segala toxin yg lame berkumpul dlm badan,,..dihati di hempedu..
Batang Celery ada kelebihan yg x terhingga,...google....nk tulisss letihh jari..hihiihi....

Kaluuu x kuase nak buat jus2 ni,...belilah DTX dr Shaklee,...so far yg kiter tgk,...DTX directly touch about hati..
Sebab kite makan Panadol, Jamu2,..Collagen, Ubat2 hospital,.. ape sahaje yg kiter makan perlukan detox... 

Daun Pegaga juga sesuai ditambah sbg Jus Darah Tinggi..
Daun Pegaga berfungi sebagai penenang secara kajian saintifik..

Kalooo byk duittt,.....boleh lah try Vivix Shaklee ye....
buat yg X mampu,....tuuu mcm kiter...boleh try Jus Petua ni,..terbukti berkesan...BESIDES eat n sleep well, not to forget 20minutes per day of light exercise as routine,..not to skipp but moderately. Lompat/Lari setempat kat dapor tuuu pon jadi laaa...kan heeee..

Jangan ingat muder tak sakit yerr,.... Buat Peminat2 Collagen dgn campuran all types of berries , acai berkecai,...hati2,.....cuber check bacaan gula anda,...Normal 5.50mml. Minum air yg banyak,....untuk neutralised,.. Kiter tulis based on pengalaman,..
pengalaman TERKEJUT dgn bacaan gule dlm badan yg mendadak naik sejak mengambil collagen berperisa strawberries etc etc.. Kiter check bacaan gula dan bp hampir setiap hari walaupon kiter taklah tuer sgt, dan tidak pernah bacaan gule kiter melebihi 5.0mml.....tapiiii,..JUS DETOKS yg kiter buat diatas lahh yg berjaya menurunkan bacaan gula dari 6.30mol sejak mengambil Collagen bermacam perisa kpd normal 5.50.
Soooo,....jus detoks style kampong itu berkesan dlm 1 hari.
Makan Manjakani,...TAK naik darahtinggi,...TAK naik gula dalam darah. Manjakani just suits me well.

Collagen yg terbaik adalah Minuman Collagen yg tidak bercampur dgn manisan2 atau unsur2 yg boleh terkumpol dlm badan menjadi gula termampat dlm darah.

ELAKKAn Darah Tinggi/Kencing Manis sedari awal/muder...Sebab DarahTinggi adalah puncaaa awal segala penyakit kronik,....kepada jantung, diabetes, dan buah pinggang,.,,,

Kaluuuu kiter sakit,...terus dijemput Allah SWT takperr,..Alhamdulillah,...
tapiii kalu sakit yg meredappp,....sedikit demi sedikit, dijemput tak jugaa,......suffer, lepas darahtinggi, doktor ckp kencing manis, lps diabetes, buahpinggang failure, lps failure buat dialisis(dialisis is all about MONEY)ada insurance,...hurmm...sementare nk lulus insurance tu bercinterr nak dpt duit. Duit kite sbg pencarum laju plakkk,..die nak kan,...bile nk claim bukan main,....,..lps buah pinggang tambah satu lagi bg lengkap JANTUNG samada blocking, bypass, belon, x cukup dgn belon bateri...Ya Allah ,...dugaan... Jika Puan/Tuan adalah pesara kerajaan MEMANG 100% supported by govt segala pembiayaan dialisis/bypass d IJN. Sesaperrrr,......yg rase kerje gomen TAK BERBALOI,...Istigfar banyak2,....yg kutuk gomen tak habis2 tu,......TAK SAKIT takpelaaaa dikkk,....dah sakittt....Insurance pon X tercovered nk biaya sakit2 kritikal ni..

.... Sementare sihattt ni,...Jangan lupe buat ziarah ke hospital/klinik2 bertauliah,...make full med-checkup,..
dapatkan mesin2 bacaan Bp(blood pressure) dan mesin diabetes,.
Monitor dari awal/muder... Mesin2 ni ader kat farmasi ,..farmasi HUKM muroh sket,...kat Guardian yg luar2 ni agak mahal sket...
Groupon pon ader Omron machine..

Target bp adalah 120/80 yg disarankan pihak hospital.

Sayer TAK jual Shaklee atau mana mana brand,....saye cumer SHARING,..i share coz i care,.......sedari awal...BERTINDAK.

Perlu turunkan beratbadan teruskan..

BUKAN untuk cantik TAPI UNTUK SEHAT. 

Sihat bukan terletak pada kurus yerr...pk pk kan...

Selamat Beramal.

SEBAIKNYA MINUM 3liter AIR SEHARI.
bukan air Coke/Teh Tarek ek...air kosong yg dimasak bersih. Tak kisahlah ape sekali ubat/makanan kite makan, tubuh badan kiter perlukan cycle yg smooth untuk regularisedkan pengankutan dlm tubuh badan kita. AIR adalah yg terbaik.

Allah pinjamkan tubuhbadan kita kpd kita,.....jadi jagalah sebaiknya...

*********************************













No comments: